Ontbijt

 photo IMG_4924.jpg
Wie eet er tegenwoordig nog boterhammen als ontbijt? Volgens mij worden dat er steeds minder, vooral bij de jeugd (zeker in mijn omgeving) is de ouderwetse volkoren boterham met kaas aan het verdwijnen. Terecht of niet, daar doe ik geen uitspraken over, wil mij ook niet in deze discussie mengen. Ik heb vandaag ontbeten met deze kleurrijke bowl, vol met eiwitten en vitamientjes.

Gewoonlijk eet ik standaard twee speltboterhammetjes met kaas, ei of worst en drink daar lekkere groene thee en soms nog een vers fruitsapje bij. Meestal kan ik hier de hele ochtend aardig mee doorkomen, wel drink ik rond half elf nog een cappucino met volle melk. Zoetigheid op mijn brood vind ik absoluut niet lekker, als kind was het al een groot ongenoegen als er alleen hagelslag of jam op de boterham was.

Vandaag dus iets totaal anders, maar zeker heel erg smakelijk deze bowl met lekkers en hopelijk ook nog gezond.
Ik gebruikte hiervoor volle kwark, granola van Albert Heijn, en maakte een dikke smoothie van vers fruit zoals banaan, peer, jus d’orange, bevroren bramen, zwarte bessen en frambozen met een schepje chiazaad. Je kunt er gewoon in doen wat je op dat moment in huis hebt of wat je lekker lijkt.

Ik had na dit ontbijt aangevuld met groene thee een behoorlijk voldaan gevoel en kon daar zeker tot de lunch zonder honger mee vooruit.

– Stefanie

Deel:

1 Comment

  1. Ingrid 29 februari 2016 / 18:03

    Mmmmm. Ziet er heerlijk uit. Ga ik ook uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *