21 diner

 photo IMG_6123.png

Voorbereiden is een belangrijk ding voor zo’n feest, planning maken en een niet te ingewikkeld menu samenstellen. Het feestvarken heeft natuurlijk inspraak, maar doe het wel in overleg samen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en alles in het honderd loopt en jij  gek wordt.

Het begint met de datum, gastenlijst, thema en uitnodigingen. Vervolgens het menu bedenken en uitproberen, kijk goed of er gerechten zijn die je van te voren kan maken, zodat je niet de hele tijd in de keuken moet staan tijdens het diner.
Wij gingen voor Italiaans, omdat wij daar erg van houden en het redelijk eenvoudig te maken is. Kijk hoeveel personen je kan verwachten en ga dan inventariseren hoe je dat gaat regelen met stoelen, tafels, serviesgoed, glaswerk, bestek e.d. Ik heb alles gehuurd omdat ik dat erg makkelijk vind, natuurlijk kan je ook bij vrienden en familie aankloppen om het een en ander te lenen.
Alles bij elkaar is het een flinke waslijst geworden, voordeel dat je niet hoeft af te wassen, slechts spoelen volstaat.
De witte tafelkleden komen ook van het verhuurbedrijf, als versiering heb ik zwart kant gekocht en ballon versieringen laten maken.
Een menukaart staat leuk op tafel en is best snel gemaakt. De strikjes en het kant kocht ik gewoon bij de Action, voor een habbekrats.

 

 photo IMG_6110.jpg

 

 

Maak een boodschappenlijst per gerecht zodat je niets vergeet, vervolgens een lijst per winkel waar je je boodschappen gaat halen. Vergeet geen hulptroepen in te schakelen voor dingen als inkopen doen en het bereiden van de gerechten die je van te voren kan maken.
Wij maakten een dag voor het feest de tiramisu, op de dag zelf hebben we de saus voor de pasta gemaakt, groenten gesneden en de gegrilde kippenpoten kwamen kant en klaar van de poelier. Vlak voor het feest ging beginnen hebben we de groente in de oven gezet en de hapjes voor de aperitivo gemaakt. Gelukkig is Roos zelf een handige keukenprinses zodat ik niet alles hoefde te doen. Er moest wat geschoven worden met de meubels maar uiteidelijk stond alles klaar en konden de tafels opgedekt en versierd worden, het thema van dit feest “the only colour is black” zie je duidelijk terug in de tafelversiering.

Om 18.00 kwamen onze gasten, gekleed in het zwart, ze werden verwelkomd met een heerlijke cocktail, zes uur later werd het feest afgesloten met een digestivo. Het was een mooi feest met lekker eten, vrolijke dames, veel liedjes en speeches. Ik hoop dat Roos nog lang met veel plezier aan haar 21 diner zal terugdenken.

 

 photo IMG_6134.png

 

Bedankt Annemerel dat je de Chef was, zoon en lieve vriendin voor alle hulp, liefste echtgenoot die ervoor zorgde dat alles weer spic en span was de volgende ochtend.

– Stefanie

 

 

 

Deel:

3 Comments

 1. Tafeldecoraties 22 september 2017 / 12:06

  Wat ontzettend leuk! Goede tips en erg leuk al die verschillende tafeldecoraties. Het zag er heel feestelijk uit.

  • stefaniedejongh 26 september 2017 / 07:13

   Dank je.

 2. Ilse 13 oktober 2017 / 12:20

  Wat superleuk ook die menukaartjes in het Italiaans! Klinkt erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *