Beef teriyaki

 photo IMG_8053.jpg

 

Gisteren had ik trek in spicy en maakte ik deze heerlijke oosterse schotel, omdat maandag bij mij altijd een beetje een balansdag is, aten we er geen noedels bij, natuurlijk kan je die er ook nog gewoon aan toevoegen. Al met al ben je in 20 minuten klaar, zo simpel en lekker.

Recept voor 2 personen:

Voor de dressing:

-2 eetlepels ketjap
-1 eetlepel ketchup
-1 eetlepel honing
-beetje citroensap
-2 teentjes knoflook fijngesneden
-ongeveer 3 cm verse gember geraspt
-theelepel five spices

-1 zak thaise wokgroente (400 gram)
-100 gram taugé
-bosje bosui
-geroosterde sesamzaadjes
-250 gram bavette
-wokolie om in te bakken

Meng alle ingrediënten voor de dressing doorelkaar, verwarm de wokolie in een wokpan, snij de bosui in kleine ringetjes, bak de thaise wokgroente in de olie. Bak ondertussen het vlees, ik gebruikte bavette, maar je kan natuurlijk ook kip of iets anders nemen. Bak als de groente al een beetje gaar is de taugé kort mee doe vervolgens de bosui en de dressing erbij en laat dit heel even laag mee bakken. Strooi als het klaar is wat geroosterde sesamzaadjes erover. Snij het vlees in reepjes en het genieten kan beginnen.

Succes!

-Stefanie

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *