Asperge inspiratie

 

Soms is het tijd voor een compleet andere quiche dan normaal, zeker nu we midden in het asperge seizoen zitten is dit een echte aanrader. Ik ben geen grote asperge fan, maar dit was echt zo lekker!

 

Ingrédiënten voor een quiche voor 2 à 3 personen

-500 gram witte asperges
-6 plakjes bladerdeeg
-2 uien, grof gehakt
-klontje boter
-100 gram pittige geraspte boerenkaas
-3 eieren
-250 gram verse spinazie
-bosje platte peterselie, fijngehakt
-125 gram crème fraiche
-ovenschaal

Maak de asperges schoon en kook ze ongeveer 10 minuten.
Bak de ui in een wokpan aan en doe de spinazie erbij, laat het heel eventjes een klein beetje slinken. Roer het goed doorelkaar tijdens het bakken. Zet het vuur uit zodra het is geslonken. Meng de eieren en crème fraiche en doe er een schepje zout en peper door.
Vet de vorm in met een beetje boter en bekleed hem met het ontdooide bladerdeeg, prik her en der gaatjes in het deeg met een vork, bak dit ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
Haal de vorm uit de oven en vul hem met de spinazie, leg daarop de geraspte kaas, asperges, vervolgens giet je het roommengsel erover en strooi je de peterselie erover heen.
Zet de ovenschaal terug in de oven, de temperatuur terugdraaien naar 170 graden en ongeveer 20 à 25 bakken.

Smaakt heerlijk met een lekker glas witte wijn.

-Stefanie

 

 

 

Deel:

1 Comment

  1. Catelijne 12 mei 2017 / 18:24

    ziet er heel goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *