zoete aardappelsoep

IMG_8485.JPG

Hoewel het buiten eigenlijk een beetje warm is voor soep, heb ik toch een lekker soepje gemaakt van de zoete aardappelen die ik nog had liggen. Niet al te veel werk want we willen gewoon buiten van het mooie weer genieten ipv lang in de keuken staan. Handig als je thuiskomt na het strand en je hoeft alleen maar even op te warmen en lekker te genieten van deze gezonde soep.

Benodigdheden:

-800 gram zoete aardappelen
-één grote ui
-vier teentjes knoflook
-één liter groente bouillon
-één eetlepel vadouvan kruiden (Jonnie Boer)
-halve rode peper
-blikje kokosmelk
-sap van een halve limoen
-eventueel om te garneren geroosterde sesamzaadjes en een paar blaadjes koriander.
-olijfolie

Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken, snij de ui grof en hak de knoflook fijn evenals het pepertje.
Bak de ui, knoflook en peper zachtjes aan in de olijfolie en doe de aardappelen erbij, laat dit even al omroerend meebakken. Doe een eetlepel Vadouvan kruiden in de pan en roer dit er goed doorheen. Schenk de bouillon erbij, laat dit op een laag vuurtje een klein half uurtje ( tot de aardappelen zacht zijn) doorkoken.
Doe alles in de blender en gooi het daarna terug in de pan, voeg het blikje kokosmelk en het limoensap er aan toe. Breng eventueel nog wat op smaak.
Serveer in een grote kom met wat sesamzaadjes en een takje koriander.

-Stefanie

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *