Preisoep

 photo 2015-12-17.jpg

Ik ben dol op soep, zeker in de winter is dit iets waar je me heel blij meemaakt. Bij de lunch, als voorafje, of gewoon lekker als tussendoortje.

Ik maak graag zelf soep en experimenteer tegenwoordig veel.  Vroeger was soep standaard de kippensoep van mama voor de kinderen, altijd als ze ziek waren kon ik ze geen groter plezier doen, dan met mijn eigen gemaakte kippensoep. Nog steeds krijg ik zo af en toe een berichtje op mijn telefoon van mijn oudste dochter als ze ziek is, dat ze trek heeft in mijn kippensoep. Als liefhebbende moeder ben ik dan soms zo gek om dat nog te gaan maken ook voor haar.

Maar nu heb ik iets anders geprobeerd, preisoep, echt lekker. Het kost niet veel tijd zit vol vitamines en is niet moeilijk.

Benodigdheden voor 4 personen.

600 gram prei gesneden

2 teentjes knoflook fijn gehakt

1 liter kippenbouillon

75 gram Boursin

peterselie

olijfolie

 

Verwarm de olijfolie in de soeppan, ong. 2 eetlepels. Bak daarin licht de knoflook een beetje aan, doe vervolgens de prei erbij en laat dit even lekker smoren. Vervolgens gaat de bouillon erbij en als dit aan de kook is laat je dit ongeveer 20 minuten doorkoken op een heel laag pitje. Daarna moet de soep in de blender en vervolgens weer terug in de pan. Doe de Boursin erbij en roer dit totdat het helemaal is opgenomen in de soep.

Garneer de soep met grofgemalen zwarte peper en een beetje peterselie.

Eet smakelijk.

-Stefanie

 

 

Deel:

2 Comments

  1. Rosie - Lifebyrosie.nl 14 februari 2016 / 13:23

    Hmm dit klinkt echt super lekker! 😀 Ik ben dol op prei én op soep dus de kans is heeeel groot dat ik dit lekker vind! Ik zet ‘m op mijn eetplanner voor komende week. Dankjewel voor het delen!

    Liefs Rosie

  2. Tamara 14 februari 2016 / 19:00

    Deze soep ga ik deze week maken, simpel en lekker! Leuke blog trouwens :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *