Bloemen

 photo IMG_6022.jpg
Overal waar ik kijk zijn bloemen, het is tenslotte juni, mijn rozenstruik zie ik dit jaar voor het eerst bloeien. De hortensia’s beginnen ook al voorzichtig kleur te geven, als die straks allemaal  gaan bloeien zal het een heel bloemenfeest in mijn voortuin worden. Kan niet wachten tot het zover is.

Bloemen zijn blijkbaar ineens helemaal hip, Instagram staat vol met de mooiste bloemenfoto’s. Iedereen heeft ineens bloemen in huis, ik zie schitterende foto’s voorbij gaan en het werkt zeker aanstekelijk. Van een bosje bloemen in een boodschappenmandje tot een fietsmand vol bloemen, in alle soorten en kleuren. Waren het eerder de cactussen die ik voorbij zag komen, zijn het nu de wat kleurrijkere bloeiende planten en bloemen, die mijn Iphone schermpje vullen.

Vroeger bij mijn ouders thuis ben ik opgegroeid in een huis vol bloemen. Mijn vader bracht wekelijks bloemen voor mijn moeder mee. Zij zorgde ook echt voor haar bloemen, als aan het eind van de week de bloemen dreigden te gaan verleppen, haalde zij de goeie bloemen er uit, maakte ze klein en vulde daar dan weer kleinere vaasjes mee. Zo heb je langer plezier van je bloemen en altijd een allerliefst boeketje. Nog altijd is zij met haar bloemen in de weer.

Ik ben zelf niet zo erg zorgzaam voor mijn bloemen, dat is dan voor mij ook een reden geweest om alleen glazen vazen te gebruiken, zodat ik kan zien als er water bij moet, anders zou ik ze echt vergeten. Ook mijn oudste heeft niet de genen van haar oma mee gekregen wat betreft bloemen verzorgen. Onlangs zag ik op Annemerel.com een verlept bosje uit de prullenbak steken, waar oma haar vast nog wat mee had kunnen leren.

Zelf een vaas op een creatieve manier vullen vind ik best lastig, om de bloemen precies zo in de vaas te krijgen als je voor ogen hebt vereist wel wat handigheid en inzicht. Zo ken ik iemand, die  mooie boeketten gewoon zo met folie en al in een vaas dumpt, kant en klaar. Als je het dan over creativiteit hebt….Ik heb ooit een handige bloemenknipper gekregen die het op maat maken van bloemen heel makkelijk maakt. Super, want die bloemenstelen zijn soms dik en taai.

Een boeket bloemen is vaak best prijzig, maar niets vergeleken bij de prijzen in het buitenland. Bij een tankstation in Duitsland zag ik pas een simpel bosje staan voor 20 Euro, het was wel moederdag, maar voor zo’n bedrag mag je toch iets meer verwachten dan zo’n flutboeketje, denk ik.

Worden jullie ook zo blij van bloemen?

– Stefanie

 

 

 

 

Deel:

8 Comments

 1. Mams van kim 4 juni 2016 / 09:15

  Zeker word ik blij van bloemen, maar heb 2 allergische katten dus kan eigenlijk geen bloemen hebben.laat ik nu van de week thuiskomen en 2 bossen pioenrozen voor de deur aantreffen .Van een superlieve vriendin die weet dat dit mijn lievelingsbloemen zijn en de enige zijn die ik perse in huis wil hebben als ze er zijn…even hebben de katten last van natte oogjes en neuzen..maar ik geniet. Zo mooi!!!!

  • bea 4 juni 2016 / 12:05

   Tot mijn grote spijt ben sinds een paar jaar allergisch voor parfummix en etherische olie, dus ook voor bloemen, takken en o.a. dennenbomen. Ik kreeg iedere week bloemen van mijn man dus voor hem is het ook niet leuk! Wij hebben nu zijden bloemen staan, maar het is niet hetzelfde.

   • stefaniedejongh 4 juni 2016 / 19:39

    Vervelend al die allergieën, ik weet wat het is.

 2. Ingrid 4 juni 2016 / 21:15

  Ik kan niet zonder bloemen. Ik geniet nu volop van de bloemen in mijn tuin maar ook in huis wil ik bloemen hebben. Ik word helemaal blij van zo’n mooie foto. Wat een fijne bloemenwinkel.

 3. Tuinatuurlijk 9 januari 2017 / 13:29

  Leuke blog! Zelf ben ik ook een grote fan van bloemen en om te lezen dat iemand anders dat ook is, vind ik altijd fijn.

  Gr.
  Rob

 4. buxusstek 8 februari 2017 / 16:12

  Ik word altijd heel erg vrolijk van bloemen! Het is zo fleurig en gezellig! Heerlijk.

 5. Bob 30 januari 2018 / 11:54

  haha wat een handige tip van het gebruiken van glazen vazen om te zien wanneer er water bij moet :) Nu snap ik waarom mijn moeder die ook alleen maar had staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *