Bananenbrood

 photo IMG_8354.jpg

 

Bananenbrood maken we al sinds Annemerel het recept jaren geleden op haar blog zette, heel wat broden hebben we sindsdien weggewerkt. Nu vond ik het wel eens tijd om een nieuwe recept uit te proberen, deze week had ik Annemerel d’r kookbijbel te leen en dat was een grote inspiratie bron om aan de slag te gaan.

De basis blijft natuurlijk bananen, maar de rest is toch compleet anders en geeft een heel andere smaak aan het geheel. Ik eet het meestal gewoon als ontbijt, twee plakken vullen mij genoeg om de ochtend mee door te komen. Het is ook heel handig als je ‘s ochtends haast hebt en toch een lekker ontbijtje wil, bewaar het in de koelkast en dan blijft het zeker 5 dagen goed.

Benodigdheden:
-200 gram speltbloem
-theelepel bakpoeder
-theelepel bakingsoda
-2 theelepels kaneel
-vanille suiker of het merg van een half vanille stokje
-snuf zout
-3 rijpe bananen
-4 eieren
-50 gram honing
-50 gram kokosolie
-citroenrasp (het geel van ong. een halve citroen)
-50 gram blauwe bessen
-geraspte kokos
-kokosvlokken
-een bakblik van ongeveer 24 cm.
-boter of iets om het bakblik mee in te vetten
-bakpapier

Zeef de bloem boven een kom en doe daar alle droge ingrediënten bij, prak in een andere kom de bananen en meng er het ei doorheen smelt de kokosolie en doe die samen met de honing en de citroen bij het bananenmengsel . Meng voorzichtig de inhoud van de droge kom bij de natte ingrediënten en roer alles goed doorelkaar.
Vervolgens vet je het bakblik in en bekleed de vorm met bakpapier, zodat je het bananenbrood na het bakken makkelijk en in zijn geheel er uit kan halen. Giet het beslag in de bakvorm en bestrooi hem met kokosrasp, verdeel de blauwe bessen over de bovenkant en druk ze een klein beetje aan met je vinger, als laatste strooi je er nog wat kokosvlokken overheen en kan het de oven in. Bak  het brood ongeveer 70 minuten op 160 graden Celsius. Het bananenbrood is klaar als je er een sateprikker in prikt en hij komt er droog uit. Haal na het bakken je brood er met papier en al uit en laat het goed afkoelen op een houten plank, draai hem zo af en toe even om.

Ik hoop dat je er net zo van zal genieten als ik heb gedaan.

-Stefanie

 

 

 

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *