Granola

 

 photo IMG_8594.jpg

Mijn pot is al bijna leeg, de granola smaakte als een heerlijk koekje, dus je begrijpt dat ik gauw weer wat nieuwe ga bakken. Iedereen was enthousiast en het was eigenlijk heel eenvoudig te maken, alleen is een kant en klaar pak bij de supermarkt wel wat goedkoper. Noten zijn best prijzig en als je het lekker wil maken moet er wel genoeg in anders mis je de bite. Ik gebruikte alleen dingen die ik al in huis had, maar je kunt dus naar smaak (en zoals ik deed met restjes) variëren. Omdat ik niet kon kiezen tussen honing en maple syrup heb ik er van allebei maar wat in gedaan.

Ik eet het met de Alpro Mild en Creamy kokosnoot, een lekkere zachte yoghurt variant op plantaardige basis, en als de kers op de taart gaan er nog wat framboosjes over. Natuurlijk kan je ook hier lekker mee experimenteren, zoals met mango, blauwe bessen en banaan.

Benodgdheden:

-100 gram gemengde noten. (hazelnoten, walnoten, pecannoten)
-150 gram havermout
-3 eetlepels kokosolie
-2 eetlepels honing en 2 eetlepels maple syrup
-handje lijnzaad en zonnebloempitten
-50 gram kokosvlokken
-kaneelpoeder

Smelt de kokosolie en hak de noten een beetje grof, doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom  en roer het goed door elkaar, strooi er flink wat kaneel naar smaak door. Leg de granola op een met bakpapier bekleed bakblik en bak dit op 180 graden Celsius in 20 minuten goudbruin. Schep tijdens het bakken alles een keer goed door elkaar en let op dat het niet te hard bakt en alles zwart wordt.
Bewaar de granola in een goed afgesloten pot of blik, zodat het nog een hele tijd vers blijft.

 

 photo IMG_8599.jpg

 

– Stefanie

Deel:

1 Comment

  1. an 22 april 2017 / 16:38

    Wat een leuke blog!! Echt supertof dat je als moeder maar gewoon gaat bloggen. Dat zie ik mijn moeder nog niet doen! Lekkere recepten ook :) Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *