Handverzorging

 photo IMG_5554.jpg
Onze handen worden vaak vergeten in de verzorging, iedereen smeert wel eens even snel zijn handen in als ze droog aanvoelen, maar eigenlijk moeten we er wat bewuster mee omgaan. Ik herinner me nog de foto’s die de ronde deden in de bladen van de handen van Madonna, dat was best even schrikken. Inmiddels wordt Madonna zelden nog gespot zonder handschoentjes. Dat ze dit jaar 58 wordt zou je aan haar gezicht niet zeggen, maar haar handen verraden haar leeftijd wel.

Zeker als we wat ouder worden kan je niet meer zonder een goede handcrème, en goed betekent in dit geval niet persé duur. Ik las op de website van Dr. Jetske Ultee een goed artikel hierover, hierin staat waar een goede crème aan moet voldoen. Er moeten stoffen inzitten die vocht vasthouden en stoffen die een soort beschermlaagje over de huid leggen. Belangrijke ingrediënten zijn stoffen zoals paraffine, jojoba oil, olive oil, glycerine, urea, hyaluronzuur, sorbitol, panthenol en ceramides. ‘s Nachts moet de crème goed vet zijn om tijdens de nacht de handen te laten herstellen. Overdag is het belangrijk om de handen te verzorgen met een crème of moisturizer om irritatie van onder andere water, kou, lage luchtvochtigheid en zon te voorkomen.

Ik gebruik in de zomer een handcrème met een spf 25., die tevens een bescherming tegen de zon geeft. Vergeet trouwens niet ook je handen in te smeren voordat je de zon in gaat, vaak worden die bij het zonnebaden vergeten. Wat ik gebruik verschilt iedere keer, maar na het lezen van het artikel van Jetske ben ik me wel een stuk bewuster geworden van de ingrediëntenlijst van mijn handcrème. Als ik de ultieme handcrème gevonden heb zal ik die natuurlijk delen.

Hopelijk kunnen we met goed smeren onze handen beschermen en kunnen we ze behoeden voor de ergste rimpels en ouderdomsvlekken op latere leeftijd.

– Stefanie

 

 

Deel:

2 Comments

  1. Manon 12 mei 2016 / 11:19

    Nuttig artikel! Zou je bij het artikel misschien een linkje kunnen plaatsen naar de handcreme met factor 25? Ik wist niet dat dit bestond!

    • Stefanie 12 mei 2016 / 15:02

      Ik heb deze handcreme in Oostenrijk gekocht, maar is online bij newpharma.nl ook te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *