Sale

 photo IMG_4621.jpg
De feestdagen zijn voorbij, het is tijd om de kerstboom weg te doen en alle kerstversieringen op te ruimen. Het huis wordt weer zoals die altijd was en dat is ook wel lekker opgeruimd, maar toch weer even wennen. Januari vind ik sowieso een wat moeizame maand om door te komen zo aan het begin van het nieuwe jaar, na alle gezellige dagen in december. Op een enkele verjaardag na valt er deze maand weinig te vieren.

Verder is de sale natuurlijk in volle gang, toch ook niet geheel onbelangrijk. Ik scoor graag in januari nog even het ultieme koopje.

De laatste koopjes zijn meestal toevalstreffers, het geeft mij altijd wel een enorme kick als ik geheel onverwacht dat ene vind wat ik al zo lang wilde hebben, maar altijd te duur vond, en dan ligt het daar met 70 procent korting op mij te wachten.

Zo ook met mijn nieuwe jeans die ik kort voor nieuwjaar bij de Bijenkorf in de sale kocht. Slechts twee maanden eerder had ik deze broek bij de Bijenkorf in Amsterdam gepast, hoewel hij helemaal perfect zat heb ik hem toen maar teruggehangen omdat het prijskaartje mij niet aanstond. Des te gelukkiger ben ik nu, genietend van mijn broekje met 70 procent korting.

Ik vind de uitverkoop altijd een geweldige gelegenheid om mijn garderobe wat uit te breiden. Wat ik verder zoal heb gekocht?

Twee pyamabroeken van Calvin Klein ( Ik weiger om voor dat soort dingen veel geld te betalen). Een mooie sjaal, een roomwitte blouse en natuurlijk mijn make-up kwastenset. Ook mijn voorraad kerstballen heb ik nog even uitgebreid bij mijn favo winkel.

In de presale had ik al wat gekocht voor de Kerst, dus nu ben ik wel klaar, maar voor een ultiem koopje sta ik uiteraard open.

Miskopen in de sale heb ik niet vaak meer omdat ik toch heel bewust koop. Ik weet wat ik wil en mijn motto is als het er niet meer hangt, dan was het niet voorbestemd voor mij. Hoe zonde is het om iets te kopen omdat het zo goedkoop is, maar je draagt het niet. Schoenen te krap, kleur van je jurk niet naar wens omdat je lievelingskleur al in je maat is uitverkocht, een rok die het achteraf niet is, of de broek die toch net iets te wijd is. Wat moet je ermee behalve je kast vullen. Nee, als ik er niet 100 procent gelukkig van word, stuur of breng ik het gewoon terug.

Ook voor mijn dochters zorg ik dat alles retour gaat, zij zijn altijd wat laks met terugsturen en voordat je het weet is de termijn verstreken en zit je eraan vast. Heb je weer zo’n kastenvuller die je iedere keer ziet hangen en je eraan herinnert dat je weer eens te lui was om het terug te brengen

Dus wees kritisch en geniet van de echte koopjes. Succes!

-Stefanie

 

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *