Botox of smeren ?

 photo IMG_8233_1.jpg

Ik heb dit najaar het tv programma van Sophie in de kreukels gevolgd. Het was duidelijk dat veel bekende vrouwen er niet openlijk voor uit durfden te komen dat ze botox hadden gebruikt. Linda de Mol was tenminste open en eerlijk over haar gang naar de schoonheidskliniek.

Het gebruik van Botox onder  jonge vrouwen heeft me in dit programma wel het meest verbaasd. Dat er bekende en minder bekende Nederlandse vrouwen zijn die hun gang naar de dokter voor ‘n prikje schoonheid liever niet aan de grote klok hangen, kan ik mij wel indenken, maar de jeugd die dit zonder gene laat doen vind ik persoonlijk onbegrijpelijk. Waarschijnlijk ben ik toch een hopeloos product van de vorige eeuw.

Waarom denk ik, jullie zijn zo al mooi genoeg. Wees tevreden met jezelf zoals je bent en geniet ervan, zolang dat nog kan. Zorg goed voor jezelf : niet roken, genoeg  slaap, beetje gezonde voeding en zoals mijn moeder mij vroeger al in mijn jeugd leerde om nooit te gaan slapen zonder je gezicht te reinigen. Gebruik altijd een goede hydraterende crème en je huid kan de toekomst aan. Laat de Botox maar wachten op later. Wanneer dat later is probeer ik nog steeds uit te vinden.

Ondertussen ben ik braaf aan het smeren. Hoewel de meningen over de werking daarvan zijn verdeeld, vind ik het een veilig en aangenaam alternatief. Een serum uit een laboratorium waar uitsluitend natuurlijke grondstoffen worden gebruikt klinkt mij prettig in de oren, als het dan ook nog fijn aanvoelt op de huid lijkt dat een prima keuze, een hydraterende crème uit Zwitserland evenals een oogcrème moeten de rest doen. Je weet nooit hoe je zonder deze poespas er uit gezien zou hebben, maar vooralsnog ben ik niet ontevreden over het resultaat. Iets wat ook belangrijk is zijn natuurlijk de genen. Mijn moeder, bijna 84, heeft ondanks haar rimpels nog een best jeugdig gelaat. Vol trots vertelt ze regelmatig dat mensen niet willen geloven dat zij al zo oud is. Ook zij heeft altijd goed haar huid verzorgd en dat doet ze nog steeds.

Soms krijgt mijn dochter producten om uit te testen die niet voor haar geschikt zijn, dan vind ik het leuk om een beetje te experimenteren met merken en producten. Af en toe zitten daar hele fijne nieuwe crèmes bij. We weten allemaal wel dat onze rimpels niet kunnen verdwijnen met een crème, maar misschien kunnen we het proces vertragen of optisch verbeteren.

De schoonheidskliniek moet nog maar even wachten op mij, het enige waar ik op den duur over wil nadenken is een ooglift. Die overhangende gordijntjes geven zo’n vermoeide blik en buiten dat voelt het denk ik ook niet fijn. Botox of fillers is gewoon niet mijn ding, ik heb teveel nare foto’s van mislukte behandelingen gezien. Wie weet wat de toekomst ons nog zal brengen aan veilige alternatieven, al wachtend daarop blijf ik lekker smeren.

-Stefanie

Deel:

1 Comment

  1. Anneroos 16 februari 2016 / 19:43

    Leuk geschreven. En je moeder ziet er inderdaad niet uit als 84 :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *