Tips voor het verkopen van je huis.

 photo IMG_3105.jpg
Ben je van plan om binnenkort je huis te koop aan te bieden lees dan mijn tips. Ons huis was binnen 1 week verkocht. Natuurlijk moet je geluk hebben dat net iemand op zoek is naar zo’n huis op dat moment, maar door deze tips toe te passen denk ik echt dat je er meer succes mee hebt.

Begin met je huis op te ruimen, weggooien is mijn devies, het mag, sterker het moet. Je hebt ongetwijfeld in de jaren dat je in het huis hebt gewoond veel verzameld aan spullen, die je echt nooit meer zal gebruiken. Bewaar alleen de spullen die  zeker nog gebruikt zullen worden in de toekomst. Vervolgens huur je een tijdelijke opslagruimte, hier breng je alle spullen die je wel wil bewaren, maar niet op korte termijn nodig hebt. Als deze klus klaar is ben je al goed op weg, want je hebt nu veel meer overzicht in je huis.

Loop je opgeruimde huis kritisch door en kijk waar je het huis kan opfleuren met een likje verf, een nieuw gordijntje, wat styling hier en daar met een plant, kussentjes , kaarsen enz. Een styliste kan voor sommige situaties handig zijn, maar de meeste onder ons zijn prima in staat om dit zelf te doen.

Neem een makelaar uit de buurt die goed bekend staat. Is alles in orde in je huis laat dan de makelaar beoordelen wat zij denken van het huis. Spreek een prijs af die redelijk is, zowel voor jezelf als voor de koper. Niemand heeft er wat aan als je een belachelijk hoge vraagprijs stelt. Geen kijkers,  geen kopers en je zal als nog wat aan de prijs moeten doen, dit wekt zeker geen vertrouwen.

Funda is wel het beste platform voor huizen zoekers. Laat mooie foto’s door een goede fotograaf maken, maar kijk kritisch mee. Je weet zelf vaak wat de mooiste plekken van je huis zijn of dingen die je graag wil laten zien omdat ze een mooi beeld geven van je huis.

Ga tijdens een bezichtiging weg en laat de makelaar het werk doen. Uiteraard is je huis een plaatje uit een magazine op dat moment, en de zakelijke kant is dan echt het werk voor de makelaar. Zij koppelen alles terug naar de verkoper en op dat moment kan je overleggen wat de volgende stappen zijn. Ze adviseren je,  maar uiteindelijk ben jezelf degene die zegt wat er moet gebeuren.

Hopelijk komt er spoedig een eindbod en als de bedenktijd verstreken is, gaat de hele papierwinkel aan het werk. Gelukkig heb je daar dus je makelaar voor en hoef jezelf slechts je handtekening te zetten. Wel zo gemakkelijk.

Succes voor allen die hun huis willen verkopen.

-Stefanie

Deel:

4 Comments

  1. Anneroos 7 februari 2016 / 18:40

    Mooi plaatje!

    • Anneroos 7 februari 2016 / 18:40

      En goede tips natuurlijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *