Italië #1

 photo IMG_5216.png

Italië kent vele toeristische trekpleisters en eigenlijk is alles de moeite waard.De mooiste omgeving is voor mij Toscane, de gezelligste plek het Gardameer, een heerlijke stad Milaan, en de mooiste historische stad is Rome. Zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan, maar ik weet,  dat er nog vele plaatsen in Italië zijn, die zeker zo mooi zijn en waar wij nog nooit zijn geweest. Dit is één van de redenen waarom wij ieder jaar weer op vakantie naar Italië gaan, op ontdekkingstocht naar nieuwe plekken en terug naar plaatsen waar ons hart ligt.

 photo IMG_5214.png

Zon, water en bergen zijn voor mij een fijne combinatie voor een mooie vakantie, als er dan ook nog leuke plaatsen in de buurt zijn met gezellige terrasjes voor een hapje en een drankje is het helemaal goed. Dit trekt ons naar het Gardameer, met veel leuke plaatsen langs het meer en als je wat anders wil zijn er genoeg mooie steden in de buurt. Zo gaan wij altijd wel even naar Verona, een niet al te grote stad met cultuur en mooie winkels, snel aan te rijden als je aan de zuidoost kust zit van het Gardameer.

 photo IMG_5215.png

Ook Milaan is goed te doen met de auto, hoewel je hier wel wat langer voor uit moet trekken. Wij vertrekken meestal rond half negen ‘s ochtends en ontbijten dan ergens langs de snelweg bij een wegrestaurant van Autogrill. Gezellig aan de bar tussen de Italianen met een cappuccino en een brioche. Lekker makkelijk en super goedkoop. Rond 10 uur zijn wij dan in Milaan, waar wij parkeren in een grote parkeergarage even buiten het centrum, vervolgens stappen wij in de Metro om na ongeveer 10 minuten bij de dom alweer uit te stappen. Milaan betekent voor de dochters en voor mij vooral shoppen, maar ook de stad verkennen op zoek naar mooie plekken. En als we dan hongerig en vermoeid zijn laten wij ons verwennen op een terras met een heerlijke maaltijd.

In de wijk Brera zijn vele leuke restaurants en het is er niet heel erg toeristisch en druk. Wat zeker ook de moeite waard is, om te lunchen op het dakterras van het luxueuze warenhuis la Rire gerechten, veelal met mozzarella bereid, op de kaart staan.nascente, met een geweldig uitzicht op de Duomo. Obica Mozzarella Bar is één van die restaurants en heeft geweldig lekkere pizza’s en andere geruchten met veelal mozzarella op de kaart staan.

. photo IMG_1737.jpg

Een leuke dagtrip is een bezoek aan Venetië, een aardige rit, maar zeker de moeite waard. Natuurlijk is het er mega druk, maar dat mag de pret niet drukken. Je parkeert je auto in een grote parkeergarage en loopt buiten direct naar de watertaxi, die je naar het centrum van Venetië brengt. Alleen de boottocht is al geweldig om te doen, en als je dan uitstapt loop je zo naar het San Marcoplein. Als je even buiten het levendige centrum wandelt, wordt het alsmaar rustiger en is die hele massatoerisme verdwenen.

Het weer is bijna altijd wel goed, op een paar extreme situaties na dan. Zo wil het er soms wel eens erg hard regenen en onweren en kan het zomaar gebeuren dat je een flinke hagelbui op je hoofd krijgt. Het voorjaar is er trouwens ook heel fijn, zeker als je niet zo goed tegen de warmte kan. Helaas ben je dan niet verzekerd van mooi weer.

 photo IMG_5217.png

Leuke plaatsen aan het Gardameer zijn er in overvloed zoals, Bardolino, Peschiera, Lazise, Desenzano, Sirmione, Malcesine, Riva en Limone. Leuk om doorheen te slenteren, een ijsje te eten en op een terras lekker te eten, voor een hele redelijke prijs. Eigenlijk te veel om stuk voor stuk te beschrijven je moet ze gewoon ervaren en dan wil je steeds weer terug.

-Stefanie

Deel:

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *