T-Shirt Troubles

 photo NMDB blog3.jpg

Onlangs kreeg ik een vraag over t-shirts, wat zijn merken die mooie kwalitatief goede shirts verkopen. Ik draag niet zo heel vaak meer t-shirts, waarschijnlijk straks weer als het zomer wordt. Welke nou werkelijk mooi blijven in het dragen en na veelvuldig wassen, is toch moeilijk. Ik weet zelf niet één merk shirt, die altijd ok blijven, er is vaak wel weer iets mis mee op den duur.

Mijn voorkeur gaat uit naar een wat losser model, van een mooi materiaal, ik dacht er bij de Zara vorig jaar één gevonden te hebben, maar daar zat voor het wassen al een gaatje in. Je begrijpt dat deze linea recta terug ging naar de winkel, waar ik zonder problemen mijn geld terug kreeg. Goede service trouwens als je met een klacht bij de Zara komt, ik ben daar nog nooit teleurgesteld, dat is helaas niet bij iedere winkel zo.

Ook een duur shirt van een mooi merk (Philippa K) is geen garantie voor lange duur, zo bleek. Aanvankelijk was ik zoals gewoonlijk te zuinig om het veel te dragen, maar toen ik een jaar later het vaker ging dragen was het binnen de kortste keren een gatenkaas geworden. Terug naar de winkel was geen optie na een jaar, maar toch het shirt was nog zo goed als nieuw eigenlijk. Nou moet ik zeggen dat ik de shirts weiger altijd op de hand te wassen, ik heb een hele goeie wasmachine met een speciaal fijne  was en zijde programma, gehuld in een waszakje worden ze, mijns inziens, niet overdreven belast.

Van het probleem lubberen, heb ik weinig last, daar ik vrijwel altijd een strak shirtje heb waarin elasthane is verwerkt, gecombineerd met viscose of katoen zorgt dit materiaal ervoor dat het altijd weer in vorm terugkomt. Ook na vaak wassen en dit zijn soms ook gewoon basics van H&M.

Een linnen t-shirt vind ik heel fijn dragen, zeker die van Massimo Dutti zijn erg mooi. Helaas is dit materiaal niet zo erg sterk, zodat je binnen de kortste keren daar ook gaatjes in kan verwachten. Ik heb het idee dat hoe mooier het materiaal, des te sneller ze kapot zullen gaan. Bij de Bijenkorf zag ik prachtige witte t-shirts van dure merken, het lijkt soms net dun papier, maar ik vind het risico veel te groot en koop ze daarom niet.

Een tijdje terug had het tv programma Kassa hier een item over gemaakt, alleen de conclusie vond ik niet zo boeiend. Advies was om massaal met de t-shirts naar de winkel terug te gaan als ze gaatjes vertoonden, zodat de leverancier er hopelijk op den duur voor zou kiezen om betere garens te gaan gebruiken. Hebben jullie ook last van gaatjes, laat ze dan vooral niet in de kast liggen, maar breng ze terug.

Ben benieuwd naar jullie ervaringen.

– Stefanie

Deel:

2 Comments

  1. Bregje 9 april 2016 / 17:50

    En ik maar denken dat het aan mij lag dat er altijd gaatjes in mijn shirts komen, ongeacht het merk.

  2. Cees 18 april 2016 / 09:31

    Ik kan je de shirts (en jurkjes en nou ja, eigenlijk alles >> geen aandelen overigens) van Miss Green van harte aanbeleven. Ze blijven mooi, zitten heerlijk en het is echt fijn materiaal. Verder is het volgens mij een beetje een loterij: goedkoop shirtje van Mango blijft mooi, terwijl duurdere shirts soms al (te) snel de geest geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *