doctor Babor

 photo IMG_5422.jpg
Doctor Babor is een bekend merk uit Duitsland, dat vele mooie lijnen uitbrengt in gezichts- en lichaamsverzorging, ik testte deze keer de Refine Cellular, een peeling gel voor het gezicht.

Gezichtspeelings zijn tegenwoordig al een begrip voor de meeste mensen, hoewel je misschien zou denken dat je daarvoor naar een schoonheidssalon moet gaan, kan je dit ook gewoon zelf thuis doen. Natuurlijk zijn de behandelingen in de salons of klinieken met een veel hoger zuur percentage, Doctor Babor creëerde Refine Cellular met de hoogst toegestane percentage fruitzuren voor thuisgebruik.

Volgens de bijsluiter bevat dit product 10% nauwkeurig afgestemde fruitzuren met 10% meest effectieve antioxidanten zoals o.a. vitamine C. Dit zou er voor moeten zorgen dat d.m.v. een intensieve afschilfering en effectieve bescherming versneld nieuwe huid tevoorschijn komt. Bij regelmatig gebruik zou de huid er gelijkmatiger uitzien, poriën zichtbaar verfijnd en rimpeltjes gladgemaakt.

Dat van die rimpels klonk mij als muziek in de oren, en nu na het product een tijdje gebruikt te hebben kan ik helaas niet zeggen dat ze duidelijk zijn verminderd, het zou ook naïef zijn om te denken dat dat überhaupt zou kunnen. Je mag het maximaal een keer per week gebruiken en dat heb ik de eerste paar keer braaf gedaan totdat ik het af en toe weer was vergeten, dus de continuïteit was er niet echt bij mij. Het is heel eenvoudig in gebruik, opbrengen op een schone huid en vervolgens 10 minuten laten inwerken, daarna met veel water afwassen. Na gebruik gaf het mijn huid wel een fijn zacht en fris gevoel, absoluut niet trekkerig, geen roodheid of andere nare gevolgen. Ik zal het zeker blijven gebruiken want een beetje extra verzorging kan de huid op mijn leeftijd wel gebruiken. Ook voor een jongere vaak onzuivere huid kan een gezichtspeeling veel goeds doen.

Ik denk dat een goede verzorging van de huid zeker op oudere leeftijd duidelijk zichtbaar en voelbaar zal zijn, maar dat factoren als zon, eten, drinken, roken en milieu ook een belangrijke rol spelen in het ouderdomsproces van de huid.

– Stefanie

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *